latinica  ћирилица
01/11/2016 |  13:24 | Аутор: РТРС

Зворник: За вантјелесну оплодњу 20.000 КМ

Градска управа Зворник расписала је јавни конкурс за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње, за шта је у овој години издвојено 20.000 КМ.
Вантјелесна оплодња (илустрација) - Фото: Screenshot
Вантјелесна оплодња (илустрација)Фото: Screenshot

Рок за подношење захтјева је 16. новембар, саопштено је из Градске управе Зворник.

Право на додјелу новчаних средстава за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње могу остварити породице које су обавиле двије процедуре на терет средстава обавезног здравственог осигурања признате од Фонда здравственог осигурања Републике Српске, породице које су финансирале двије процедуре сопственим средствима и које имају пријављено пребивалиште на подручју града Зворника.

Градска управа Зворник већ шесту година издваја средства за ову намјену, што је једна од мјера у оквиру пронаталитетне политике. У претходних пет година за ове намјене издвојено је 110.000 КМ и обухваћено 27 брачних парова.

Осим суфинансирања једне процедуре вантјелесне оплодње, из буџета града Зворника годишње се издваја око 80.000 КМ и то за прво и друго рођено дијете када је мајка незапослена /једнократно у износу од 200 КМ/, као и за треће и четврто рођено дијете /једнократно у износу од 500 КМ/.

Извор: СРНА