latinica  ћирилица
06/11/2016 |  14:04 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Нови Сад: Вјеренички прстен од 11.500 евра није нашао купца

У Новом Саду данас је завршена једна од најатрактивнијих сајамских манифестација у Србији Међународна изложба златарства и часовничарства "Сјај", а најскупљи експонат - вјеренички прстен од 11.500 евра није нашао купца.
Међународна изложба златарства и часовничарства "Сјај" - Фото: СРНА
Међународна изложба златарства и часовничарства "Сјај"Фото: СРНА

Томислав Прахир из загребачке златаре "Прахир" која је произвела овај прстен каже да се не брине што прстен није продат.

"Овако квалитетни и атрактивни веренички прстенови увек имају купца, без обзира на цену. Прошле године, такође на `Сјају` продали смо исти овакав", рекао је Прахир.

Ријеч је о вјереничком прстену од осамнаестокаратног бијелог злата, у чијем средишњем дијелу се налази вриједан брилијант.

На изложбеном штанду Златаре "Ненад" из Чачка посјетиоци су могли да виде часовнике ултра-модерног дизајна, за сваки узраст и свачији џеп.

"Најскупљи ручни часовник кошта 12.000 динара /око 97 евра/, за који су посетиоци Изложбе показали највећи интересовање. Сви изложени часовници су иначе немачки брендови - `Раптор` ,`Џаст воч` и `Џаст`", навела је Ивана Зекавица из ове чачанске златаре.

Међу скупљим експонатима била је и златна фигура жене која тка, вриједна 10.000 евра.

Пажњу посјетилаца привукао је привјезак који кошта 6.000 евра, направљен од бијелог злата, брилијаната и аустралијског опала.

На "Сјају" су се издвојиле и огрлице од "сваровски" кристала чија је цијена износила 100.000 динара /око 813 евра/.

Бурме су коштале од 400 евра по пару и више, зависно од тога да ли муштерије на њима желе драго камење.

Изложба златарства и часовничарства "Сјај" почела је 3. новомбра и одржана је у Хали "Мастер" Новосадског Сајма.

Осим излагача из Србије, своје атрактивне производе представили су и излагачи из Турске, Бугарске, БиХ, Хрватске и Македоније.

Извор: СРНА