latinica  ћирилица
17/11/2016 |  18:47 | Аутор: РТРС

Ђорђевић-Чепурин: Континуитет у војној сарадњи Србије и Русије

Министар одбране Србије Зоран Ђорђевић и амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изразили су данас задовољство због континуиране сарадње у области одбране која, како су навели, у потпуности прати стратешко партнерство и достигнути степен општих и политичких односа Србије и Руске Федерације.
Војна вјежба "Словенско братство" - Фото: РТС
Војна вјежба "Словенско братство"Фото: РТС

Ђорђевић је захвалио за принципијелну подршку Русије спољнополитичким приоритетима Србије, уз напомену да Србија води самосталну и независну спољну политику, уз бескомпромисну примјену начела војне неутралности и уравнотеженог приступа развоју сарадње са свим страним партнерима.

Саговорници су констатовали да су заједничке вјежбе "БАРС 2016" и "Словенско братство 2016" успјешно реализоване током октобра и новембра, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Истакнуто је да ће у наредном периоду бити настављено интензивирање и других обострано прихватљивих видова сарадње, са посебним акцентом на развој војно-техничке и војно-образовне сарадње.

Током разговора размотрена су и остала војно-политичка питања од значаја за двије земље, што се прије свега односи на проблем мигрантске кризе, као и борбу против тероризма и других безбједносних изазова и пријетњи.

Извор. Срна