latinica  ћирилица
22/11/2016 |  10:32 | Аутор: РТРС

"Јутрос ми је ружа процветала" на холандски начин (ВИДЕО)

Једну од најпопуларнијих пејсама на простору бивше Југославије „Јутрос ми је ружа процветала“ из 1959. године холандски позоришни квартет "Ashton Brothers" извео је на необичан начин – користећи флаше као инструменте.
"Аshton Brothers" изводе "Јутрос ми је ружа процветала" - Фото: Screenshot/YouTube
"Аshton Brothers" изводе "Јутрос ми је ружа процветала"Фото: Screenshot/YouTube

Овај позоришни квартет својим наступима одушевљава многобројне обожаватеље, а тако је било и током извођења пјесме Петра Танасијевића, композитора и аутора најпознатијих пјесама народне музике.

"Аshton Brothers" су умјесто музичких инструмената користили – флашe.

Пим Муда, Јост Спајкерс и Фризо ван Фемде Аудејанс чине харизматичну трупу, која је изузетно популарна не само у Холандији, већ и у неколико европских држава и Канади.

Сва тројица су изузетно музикални, а у извођењу "Јутрос ми је ружа процветала" главни вокал био је Спајкерс, док су Муда и Аудејанс потпомагали.

Осим што су веома талентовани, Холанђани воле словенски мелос, а у својим наступима савршено су изводили и пјесме Зајди, зајди и Солнишко.

Трио холандских комичара наступа од 2001. године, а публику анимирају циркуским акробацијама, као и занимљивим извођењем модерних и традиционалних пјесама. У све то често убаце и понеку шармантну шалу и виц.

Извор: РТС