latinica  ћирилица
23/11/2016 |  18:20 | Аутор: РТРС

Захарова: Резолуција ЕП је информациони злочин

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је резолуција Европског парламента о супротстављању антиевропској кампањи у руским и исламистичким медијима "информациони злочин".
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Владимир Песня) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Владимир Песня)

- То је злочин, када уз стварну пријетњу у виду тероризма, фундаментализма, и не само тога, него средине која храни национализам, ксенофобију, скрећете поглед међународне заједнице на потпуно другу страну - рекла је Захарова у програму телевизијског канала Русија 1, преноси Спутњик.

Према њеним ријечима, донесећи овакву одлуку западни политичари врше злочин, јер не дају могућност људима да анализирају и да мисле и на основу алтернативних извора информација.

- Само се у расправи рађа истина, само се уз више аргумената може схватити како дјеловати даље. Овај прљави папир, на којем су оклијевали да гласају "за" или "против", него се 200 људи једноставно суздржало, очигледно, једноставно нису жељели да буду увучени у овај процес, овај папир је доказ информационог злочина - рекла је Захарова.

Извор: Танјуг