latinica  ћирилица
02/12/2016 |  09:04 | Аутор: РТРС

"Престара сам ја за ово": Прабака освојила 50 милиона $

Жена из малог села Ирма у Алберти у Канади, 80-годишња Луис Олсен, добитница је 50 милиона долара на лутрији, пише "Гардијан".

Како наводе, тек је у шездестим, када да се уселила у нову кућу у малом канадском селу у Алберти, осјетила како је живјети негдје гдје има канализација.

"Мислила сам да је то рај, имала сам и воду и телефон", каже она. Због свега тога када је раније овог мјесеца сазнала да је на лутрији освојила 50 милиона долара понестало јој је идеја шта ће да уради са њима.

"Биће за моју породицу, могу много да им помогнем. За мене... Престара сам ја за ово. Вољела бих да сам освојила ово прије 20 или 30 година", наводи Олсенова.

Чињеницу да је постала милионерка ова прабака сазнала је током куповине намирница у локалном супермаркету. На кратко је застала да провјери свој листић у машини која за то служи. Мислила је да је освојила 15 долара.

"Извукла сам листић, вратила га унутра. Изгледало је као 500 долара. Питала сам радницу, рекла сам јој да машина нешто не ради добро", каже она.

Радница јој је пришла да помогне. "Не, управо сте освојили 50 милиона долара", рекла јој је.

Како наводи, занијемила је, почела да се тресе, узела своје ствари и отишла. "Гардијан" ту пише да се вест да је Луис Олсен освојила толике паре брзо проширила по малом селу Ирма у којем живи око 450 људи.

"Избјегла сам медије", наводи она уз осмијех док описује како су телевизијске екипе дошле у село и испитивале мјештане о добитнику на лутрији: "Нису ништа рекли па сам могла да неопажено побјегнем из куће".

Има троје дјеце, деветоро унучади и осморо праунучади. Прије свега ће, како каже, њима помоћи новцем који је добила. За њу је, каже, касно.

“Музла сам краве не знам ни ја колико година рукама, онда смо тек добили машину која то ради. Музли смо краве око 25 година. Имали смо гомилу свиња, стоке, кокошке, ћурке, све, али и смо и вриједно радили", наводи Олсенова.

Ипак, истиче да би од добијеног новца могла да замијени њен аутомобил који је стар 11 година. Осим тога, каже да се ништа неће промијенити.

"Новац ми не значи нешто много. Имала сам своја тешка времена", каже и уз осмијех додаје: "Можда не више".

Извор: Независне новине

Извор: Независне новине