latinica  ћирилица
02/12/2016 |  21:53 | Аутор: РТРС

Зворник- Завршен петодневни фестивал руског филма

Приказивањем филма "Легенда бр. 17", у Зворнику је вечерас завршен Фестивал руског филма, на коме је приказано пет најсавременијих филмова руске кинематографије.
Зворник - Фестивал руског филма - Фото: nezavisne novine
Зворник - Фестивал руског филмаФото: nezavisne novine


Фестивал је у зворничком Дому омладине, 28. новембра, отворио други секретар Амбасаде Руске Федерације у БиХ Антон Соколов.

Директор Дома омладине Ђорђе Деурић оцијенио је да је за овај фестивал заинтересованост зворничке публике била изванредна, јер је на свакој пројекцији филма тражено мјесто више.

Истичући да је руска Амбасада у БиХ обезбиједила ауторска права за ове филмове, Деурић је рекао да добра сарадња Републике Српске са Руском Федерацијом појачава значај овог фестивала.

"Сарадња са Амбасадом Руске Федерације у БиХ биће настављена и надам се да ћемо већ у фебруару или марту идуће године организовати нову ревију руских филмова", рекао је Деурић.

Деурић је подсјетио да је Фестивал руског филма почео пројекцијом филма "Посада", а настављен приказивањем филмова "Романови, крунисана породица", "Капела анђела", "Лопов", те филм "Легенда бр. 17", којим је завршен Фестивал.

Он је рекао да је ово други Фестивал руског филма, који се одржава у Зворнику.

Амбасада Руске Федерације у БиХ организатор је овог фестивала, док је Дом омладине суорганизатор и домаћин фестивала.

Извор: Срна