latinica  ћирилица
03/12/2016 |  18:13 | Аутор: СРНА

Прњавор: Обиљежен Међународни дан лица са инвалидитетом

Општинско Удружење ратних војних инвалида и Одбор РВИ при општинској Борачкој организацији обиљежили су данас кроз одвојене активности 3. децембар - Међународни дан лица са инвалидитетом.
Прњавор - Фото: илустрација
ПрњаворФото: илустрација

Предсједник општинског удружења РВИ Прњавор Драган Врховац каже да је на данашњој сједници одлучено да се за 40 РВИ из овог удружења, као помоћ за куповину божићних печеница, додијели по 100 КМ.

Врховац је подсјетио да је Удружење, захваљујући средствима обезбијеђеним преко републичког Савеза РВИ и Фонда за рехабилитацију данас уручило по 2.500 КМ помоћи двојици незапослених инвалида да би на својим пољопривредним газдинствима могли да покрену мањи властити посао.

"Очекујемо да ће убрзо бити обезбијеђена средства за још двојицу инвалида", рекао је он.

Врховац је изразио задовољство резултатима оствареним у години на измаку, јер је доста урађено по питању запослења РВИ и обезбјеђења једнократних новчаних помоћи и додао да се у у наредној години очекује наставак добре сарадње са институцијама локалне власти која је и до сада помагала у складу са финансијским могућностима.

Предсједник Одбора РВИ Велибор Тривичевић рекао је да је одлучено да тројици најтежих инвалида буде уручено по 100 КМ.

"То су средства која су овом одбору дозначена из општинског буџета за активности поводом обиљежавања данашњег дана. Ми смо одлучили да их преусмјеримо тројици наших чланова за потребе лијечења", прецизирао је Тривичевић.

Он у наредном периоду очекује више разумијевања свих друштвених структура према овој категорији становништа да се побољшају опште стање и свијест људи када је ријеч о помоћи суграђанима који су се борили у рату, а сада су у незавидном материјалном и здравственом положају.

Представници обје организације из Прњавора које у свом чланству имају ратне војне инвалиде данас су положили вијенце и прислужили свијеће код спомен-обиљежја подигнутих у знак сјећања на борце погинуле у протеклом рату.

Извор: Срна