latinica  ћирилица
03/12/2016 |  21:48 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Бразил: Киша и сузе на испраћају фудбалера

Бразилски фудбалери, погинули у авионској несрећи у уторак ујутру, испраћени су данас у малом бразилском граду Шапеку, а комеморацију су обиљежиле киша и сузе присутних, преноси АФП.
Бразил: Киша и сузе испраћају фудбалере - Фото: AFP
Бразил: Киша и сузе испраћају фудбалереФото: AFP

 Ковчези са тјелима трагично настрадалих фудбалера, тренера и помоћног особља фудбалског клуба "Шапекоенсе", умотана у зелено-бијеле заставе клуба, у погребној поворци су пренијета од аеродрома до стадиона, гдје су их војници поставили на терен на коме је одржана комеморација.

Упркос киши, породица и пријатељи су испратили фудбалере уз мјешавину јецаја и клицања.

На стадиону је, преносе агенције, владала невјероватна тишина када је стигла погребна поворка, коју би повремено нарушио по неки узвик "шампиони!", кад год би се на екранима, постављеним на и са спољне стране стадиона појавиле слике поворке.

Неки од присутних казали су да би присуствовали испраћају фудбалера какво год да је вријеме и истицали да ће том малом мјесту требати дуго времена да се опорави од трагедије.

Комеморација је трајала два сата у присуству бројних званица, а они који нису успјели да уђу на стадион, који има капацитет 19.000 пратили су комеморацију путем великих екрана постављених са спољне стране стадиона.

Међутим, наводе агенције, 19 погинулих неће бити сахрањени у Шапеку, већ у родним мјестима. Како се наводи, тим је имао сјајну сезону прије него што се десила трагедија, а очекује се да на сахрану дође 100.000 људи, што је половина укупног броја становника тог мјеста.

У паду авиона, који се десио у понедјељак увече, погинула је 71 особа, а шест је преживјело. Прежијвела су три фудбалера, један новинар и два члана посаде.

Извор: Независне