latinica  ћирилица
04/12/2016 |  08:25 ⇒ 08:47 | Аутор: РТРС

Путни правци проходни, задржавања на граници до пола сата

Сви путни правци у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су проходни, саобраћај се одвија по претежно сувом коловозу, а задржавања на граничним прелазима нису дужа од пола сата, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

Због ниске температуре поледице има на путевима у вишим предјелима, преко превоја, на мостовима и прилазу тунелима.

На путевима у котлинама и уз ријечне токове у централним и сјеверним крајевима, као и на дионицама у вишим предјелима, мјестимично је смањена видљивост због магле.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Због минерских радова за данас је од 14.00 до 14.30 часова планирана привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, код хидроелектране "Бочац".

На подручју Федерацији БиХ јутрос од 9.00 па до 16.30 часова због радова у тунелу "Врандук два" на дионици магистралног пута Зеница-Жепче измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај се у тунелу у смјеру Жепча обуставља и преусмјерава на локални пут, док се у смјеру Зенице одвија успорено у зони извођења радова.

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без посебних ограничења, по претежно сувом коловозу.

Петља "Маховљани" затворена је због изградње вијадукта на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Клашнице-Прњавор, те регионалном путном правцу Прњавор-Станари због изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

Измјене саобраћаја актуелне су и дуж пруге Добој-Бањалука због изградње кабловске инфраструктуре.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој. Током трајања обуставе, возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, али је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона.

Саобраћај је обустављен и на регионалном путном правцу Стари Мајдан два-Ламовита гдје је у току изградња моста.

До повремене обуставе саобраћаја долази на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Костајница-Козарска Дубица један, Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Митровићи, Укрина-Вијака у Вијачанима и на путном правцу Карановац-Митровићи.

У зонама гдје се изводе радови саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

На магистралном пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

У Бањалуци ће до 11. децембра бити обустављен саобраћај за сва возила преко моста на ријеци Врбањи код Инцела, као и 100 метара обострано прије раскрснице улица Владислава Сакрића-Ада због изградње новог моста.

На подручју Федерације БиХ радови су актуелни на путу према Јајцу из правца бањалуке, затим Прозор-Јабланица, Тузла-Прибој и на магистралном путу у Бихаћу.

Возачима се препоручује да због радова избјегавају граничне прелазе Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања.

Из АМС возачима савјетују опрезну вожњу на свим путним правцима, те посјећају да је зимска опрема законски обавезна.

Извор: СРНА