latinica  ћирилица
04/12/2016 |  09:34 | Аутор: РТРС

Евровизија 2017. у Москви?

Организатори Евровизије разматрају могућност да Москва буде домаћин тог музичког такмичења 2017. године, јер се власти Украјине суочавају с финансијским проблемима у организацији тог догађаја, пише њемачки "Билд", позивајући се на изворе у организационом одбору.

У чланку се наводи да би таква одлука могла да буде изузетно непријатна за Украјину, која је стекла право да буде домаћин такмичења јер је украјинска певачица Џамала побиједила на Евровизији 2016, у мају у Стокхолму, с пјесмом под називом "1944.", коју многи сматрају антируском, преноси Тас.

Предсједница Спољнополитичког одбора украјинског парламента Ана Гопко рекла је њемачком листу да постоји јасна опасност да такмичење буде одржано у некој другој земљи, истакавши да би то за Украјину било катастрофално.

Крајем новембра је директор украјинске националне телевизијске компаније Алекдандер Каребин рекао да је Европска радиодифузна унија запријетила Кијеву да би га могла лишити права да буде домаћин Евровизије 2017.

Међу разлозима за такву одлуку, украјински званичник је тада навео бирократију, неадекватне законе и незаинтересованост неких званичника за такмичење.

ЕБУ ће донијети коначну одлуку о томе да ли ће Украјина бити домаћин Евровозије 2017. на генералном засједању 8. децембра, наводи руска агенција.

Извор: Танјуг