latinica  ћирилица
04/12/2016 |  15:45 ⇒ 15:53 | Аутор: РТРС

Додијељено земљиште СПЦ за изградњу парохијског центра у Аргентини

Градоначелник града Ресистенсије у провинцији Ћако у Аргентини Хорхе Капитанић потписао је споразума са представницима Српске православне цркве о давању земљишта Епархији јужноамеричкој за изградњу парохијског центра.
Цетиње: Капитанић - СПЦ - Фото: СРНА
Цетиње: Капитанић - СПЦФото: СРНА

Капитанић се јутрос сусрео са представницима СПЦ у Аргентини, које је предводио Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а у којој су били и епископ Кирило, презвитер Бранко Станишић, парох у Ћаку и протођакон Никола Радиш из Буенос Аиреса, саопштено је из Митрополије црногорско приморске.

Црквени великодостојници СПЦ-а истакли да ће на том мјесту градити парохијски комплекс.

Подсекретар за урбанизам Нелија Кантерос саговорнике је упознала да је, након одговарајућих претрага општинског земљишта, подесног за ову намјену, нађено земљиште у Улици Пија Дванаестог, од отприлике хиљаду метара квадратних.

Она је истакла и да споразум подразумијева да ће Црква обављати културне и друштвене активности који су на корист града и његових грађана.

Епархија јужноамеричка обавезала се да ће тај простор бити доступан свима и да ће један његов дио бити искориштен за изградњу трга.

Извор: Срна