latinica  ћирилица
08/12/2016 |  18:38 | Аутор: РТРС

КиМ: Стопирани радови на уређењу прилаза мосту на Ибру

Министарство просторног планирања самопроглашеног Косова забранило је данас извођење радова на уређењу прилазних путева мосту на ријеци Ибар са сјеверне - српске стране.
Косово - Фото: Getty Images
КосовоФото: Getty Images

У саопштењу Министарства наводи се да су инспекцијски органи данас на градилишту истакли рјешење о забрани извођења радова, уз образложење да "нису у складу са пројектном документацијом".

Забраном извођења радова реализована је јучерашња тврдња Едите Тахири, шефа преговарачког тима Приштине, да ће "радови на изградњи зида којим се онемогућава слобода кретања бити обустављени, а зид порушен".

Она је навела да је о градњи зида обавијестила Канцеларију ЕУ у Приштини и да је добила чврсте гаранције да ће Брисел интервенисати и извршити утицај на Београд да се радови обуставе и настави са реализацијом пројекта који је одобрило косовско министарство просторног планирања.

Горан Ракић, градоначелник сјеверне Косовске Митровице, јуче је изјавио да се не гради зид који би онемогућио слободу кретања и да ће градња приступних саобраћајница и уређења трга и шеталишне зоне бити настављена упркос противљењу Приштине.

Извор: СРНА