latinica  ћирилица
09/12/2016 |  19:31 ⇒ 10/12/2016 | 14:25 | Аутор: РТРС

Касиповић: Омладина показала зрелост

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да су представници омладинских организација у Српској на данашњем разматрању Преднацрта буџета за наредну годину показали зрелост и разумијевање за околности у којима Влада тренутно припрема овај документ.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

"Настојали смо да Омладински савјет Републике Српске и Унија студената Српске задрже позицију у буџету коју су имале и ове године и они су тиме веома задовољни", рекао је Касиповић Срни.

Он је додао да је представнике ових омладинских организација занимао и однос према њиховом дјеловању, али и рјешавање одређених проблема младих, као што је суфинансирање стамбеног збрињавања, те пронаталитетна политика.

"То су питања која ће Влада свакако разматрати на путу од преднацрта до креирања буџета за наредну годину", рекао је Касиповић.

Он је истакао да охрабрује однос и разумијевање младих за проблеме са којима се Влада суочава.

Министар омладине, породице и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је да су на данашњем састанку усаглашена мишљења представника Владе и омладинских организација Српске.

Она је додала да су омладинске организације важан партнер Министарства, те изразила задовољство што је на састанку исказано разумијевање за ситуацију у којој се креира буџет за наредну годину.

Извор: СРНА