latinica  ћирилица
14/12/2016 |  11:40 | Аутор: РТРС

Враћа се легендарни "пони" бицикл

На некадашњем југославенском тржишту популарни бицикли "пони" који су се по италијанској лиценци производили у Словенији продаваће се од почетка сљедеће године у модернизираној верзији, али уз цијене које неки држе проблематичним.
"Пони" бицикли компаније Гор колеса (Фото: Ziga Intihar-105) -
"Пони" бицикли компаније Гор колеса (Фото: Ziga Intihar-105)

Бицикли ће се радити у више верзија и од различитих материјала, а цијена основног модела биће 329 еура, док ће најскупљи "премијум" модел с додатним компонентама стајати 789 еура, објавили су словенски медији.

Производња почиње у прољеће сљедеће године, али се већ сада могу наручити. Продаваће их фирма БТЦ, а службено ће их производити компанија Горе колеса, у сарадњи с Горењем из Велења у чијим ће се погонима и монтирати.

Концерн Горење, велики произвођаћ кућанских апарата, лани је откупио права на производњу овог легендарног бицикла од љубљанске творнице Рог која је прије више година отишла у стечај.

Модернизовани "пони" под називом "Гор колеса" намијењен је за све узрасте, а на почетку ће купци моћи бирати између три модела у 28 различитих комбинација.

За сада ће се састављати од компонената увезених из Кине, а купци ће на испоруку морати чекати неколико мјесеци, тврди мариборски лист "Вечер".

На почетку је намјера израдити око 4.000 бицикала, како би се видјело како ће ићи продаја.

Рачуна се у првом реду на могуће купце из Словеније, Хрватске и Србије, а потенцијално и на друга могућа тржишта.

-У будућности рачунамо и на варијанту Гор колеса на електрични погон - рекао је за лист један од водитеља пројекта Рок Лесјак.

Аутор: Фена