latinica  ћирилица
19/12/2016 |  15:25 | Аутор: РТРС

Слободарска партија Аустрије и Јединствена Русија потписале договор о сарадњи

Слободарска партија Аустрије (ФПО) и странка предсједника Русије Владимира Путина "Јединствена Русија" потписале су данас у Москви споразум о заједничком дјеловању и сарадњи.
Потписивање - Фото: илустрација
ПотписивањеФото: илустрација

Из саопштења достављеном Танјугу, произилази да су се ФПО и "Јединствена Русија" договориле о спровођењу консултација и размјени информација на теме актуелне ситуације у Руској федерацији и Аустрији, билатералним и међународним односима, економском развоју, као и о страначким питањима.

Договорена је редовна размјена делегација странака на свим нивоима, као и експертски сусрети.

Двије стране, како се наводи посебну пажњу посветиће сарадњи младих, жена, образовних, хуманитарних и организација цивилног друштва, са циљем јачања пријатељства и обуке младих генерација у "духу патриотизма и воље за радом".

ФПО, која долази из Аустрије која се прикључила санкцијама ЕУ, и Јединствена Русија су се обавезале да ће подржати развој сарадње у областима привреде, трговине и инвестиција.

Споразум су потписали, испред ФПО лидер Хајнц Кристијан Штрахе, а испред "Јединствене Русије" Сергеј Железњак.

Иначе, ФПО је странка која је одувјек била против санкција ЕУ против Русије и која се залаже за добре односе са Москвом.

Лидер Штрахе је у више наврата указивао да је штетно по Аустрију што слиједи санкције, а уједно и да нема мира и стабилности без сарадње са Русијом.

Извор: Танјуг