latinica  ћирилица
25/12/2016 |  12:17 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Званичници Србије упутили саучешће Путину и Медведеву

Премијер Србије Александар Вучић упутио је телеграме саучешћа предсједнику Русије Владимиру Путину, премијеру Дмитрију Медведеву и министру одбране Сергеју Шојгуу, као и руском народу, поводом пада руског авиона у Црно море, те понудио помоћ Србије.
Вучић и Николић - Фото: B92
Вучић и НиколићФото: B92

"Веома нас је потресла вијест о трагедији над Црним морем у којој су, у само једном тренутку, изгубљени животи угледних умјетника из ансамбла Александров, као и других путника у авиону руског Министарства одбране", навео је Вучић у телеграму Путину и Медведеву.

Он је додао да је "тешко наћи ријечи утјехе за велики губитак какав је данас доживјела руска умјетност, али остаће сјећање на њихову племениту жељу да музиком донесу радост војницима који новогодишње празнике проводе далеко од породица".

Вучић је подсјетио да су Београд и Србија неколико пута имали прилику да уживају у њиховим гласовима и музичкој виртуозности и да је зато српска туга још већа.

"У име Владе Србије и своје име породицама и пријатељима погинулих, државном и војном руководству Руске Федерације упућујем изразе најискренијег саучешћа. Ако Србија, као мала земља, може на било који начин да помогне у овим тешким тренуцима, спремни смо да ту помоћ пружимо", наводи се у телеграму саучешћа.

У телеграму саучешћа Шојгуу, Вучић је навео да дијели бол због ужасне трагедије и да грађани Србије саосјећају са Русијом.

Вучић је навео да се у овом тешком дану препуном бола за цјелокупан руски народ, грађани Србије саосјећају са руским народом и да ће увијек памтити величанствене концерте умјетника из ансамбла "Александров", као и све друге српске пријатеље, пострадале у овој тешкој несрећи.

Вучић је заједно са министром полиције Србије Небојшом Стефановићем и министром одбране Зораном Ђорђевићем посјетио Амбасаду Русије у Београду, те су амбасадору Александру Чепурину пренијели изразе најдубљег саучешћа због трагедије која је јутрос задесила руски народ.

Авион руског Министарства одбране "Ту-154" са 92 особе пао је јутрос у Црно море, након полијетања из Сочија према Сирији, а војни истражитељи Истражног комитета Русије отворили су кривичну истрагу.

Николић: Руска трагедија погодила цијелу Србију

Предсједник Србије Томислав Николић изразио је најдубље саучешће предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом пада руског авиона "Тупољев" у Црно море и трагичног страдања великог броја путника.

У телеграму се наводи и да је ова трагедија погодила цијелу Србију - саопштила је Прес-служба предсједника Србије.

Николић је замолио руководство Руске Федерације да пренесу изразе његове дубоке жалости породицама настрадалих.

Авион руског Министарства одбране "Ту-154" са 92 особе пао је јутрос у Црно море, након полијетања из Сочија према Сирији, а војни истражитељи Истражног комитета Русије отворили су кривичну истрагу.

У амбасади Русије у Београду сутра књига жалости

У Амбасади Русије у Београду сутра ће бити отворена Књига жалости поводом погибије путника и чланова посаде руског војног авиона који се срушио у Црно море.

Књига жалости биће отворена од 12.00 до 17.00 часова, преносе београдски медији. 

Руски предсједник Владимир Путин прогласио је понедјељак, 26. децембар, за Дан жалости у Русији због погибије путника и чланова посаде руског војног авиона.

Извор: СРНА