latinica  ћирилица
30/12/2016 |  11:12 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Отворено писмо Дједа Мраза родитељима

Приједорчанин маскиран у Дједа Мраза, који већ више од деценије увесељава најмлађе суграђане дијелећи им пакетиће у случајним сусретима на улицама града и приградских насеља, замолио је данас путем "Фејсбука" родитеље да не траже пакетиће за своје дијете код куће.
Приједорчанин маскиран у Дједа Мраза - Фото: СРНА
Приједорчанин маскиран у Дједа МразаФото: СРНА

"Већ дуже вријеме суочавам се са неким особама који ме моле да им дам пакетић за њихово дијете или унуче које је код куће, а из неког разлога тренутно нису ту. Овом објавом ћу покушати да објасним зашто не могу да им дам пакетић", написао је популарни приједорски Дједа Мраз, који поклоне дијели на улицама Приједора у случајним сусретима с дјецом.

Он је замолио "поједине особе" да му не пишу и да га не заустављају на путу са таквим захтјевима.

"Сврха овога што радим је у томе да ме дијете види и да га обрадујем самом појавом. У пакетићу се налази пар ситница које и немају неку материјалну вриједност, а намијењене су дјеци предшколског узраста. Самим тим молим и родитеље да не доводе у незгодну ситуацију и себе и мене тражећи пакетић за дијете које иде у школу", написао је Дједа Мраз.

Он је подсјетио да је Хуманиратно хришћанско удружење "Хљеб живота", као и годинама уназад, обезбиједило пакетиће за школску дјецу на подручју Приједора.

Од овог удружења и он добија поклоне које дијели, али су се током низа година у подршку укључили бројни предузетници и појединци.

Приједорски Дједа Мраз у аутомобилу са дједамразовском приколицом и великим ирвасом, у комплетној дједамразовској опреми, са звончићима и "о-хо-хо-хо-хо" смијехом од Никољдана до православне Нове године подијели више стотина пакетића у насумичним сусретима са дјецом.

На ту идеју дошао је још 1997. године када су га, док се са кћеркицом возио кроз Модричу, зауставили и опколили војници тадашњег ИФОР-а, а потом његовој кћеркици даровали новогодишњи поклон.

Извор: СРНА