latinica  ћирилица
30/12/2016 |  12:49 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Чубриловић донирао 6.000 КМ за Дјечију клинику у Бањалуци (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је данас Клинику за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Бањалука и донирао 6.000 КМ за куповину апарата за одређивање састава тјелесне масе, неопходног за рад Клинике.
Чубриловић у посјети Клиници за дјечије болести - Фото: СРНА
Чубриловић у посјети Клиници за дјечије болестиФото: СРНА

Чубриловић је рекао новинарима да ће и ове године средства за традиционални новогодишњи пријем у Народној скупштини бити преусмјерена у хуманитарне сврхе.

"Из тих средстава издвојили смо дио једној организацији у општини Љубиње која помаже дјеци за посебним потребама, те дио у Дрвар дјеци родитеља који су избјегли", истакао је Чубриловић.

Он је додао да је дио средстава дониран за изградњу Центра за превенцију тешкоћа "За мајку и дијете" у оквиру акције "С љубављу, храбрим срцима".

Начелник Клинике за дјечије болести Стојислав Коњевић рекао је новинарима да је Народна скупштина Републике Српске донирала 6.000 КМ за набавку овог апарата, који је веома битан у раду Клинике.

"На основу овог апарата у могућности смо да код дјеце која су гојазна врло брзо одредити састав течности и ткива и да се на тај начин одредимо у терапијском смислу одређивања дијета и како дјеца треба да се понашају у расту и развоју", истакао је Коњевић.

Коњевић је захвалио Чубриловићу на донираним средствима из парламента Републике Српске.

Чубриловић је обишао просторије Клинике за дјечије болести у пратњи генералног директора Универзитетског клиничког центра Бањалука Мирка Станетића, начелника Коњевића и љекара ове клинике.