latinica  ћирилица
03/01/2017 |  16:22 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Приоритети добојске болнице у 2017. (ВИДЕО)

У добојској болници је током 2016. обављено 1.330 порођаја што је за око 100 више него годину прије.
Добој Болница - Фото: РТРС
Добој БолницаФото: РТРС

Обезбјеђивање бољих услова у породилишту и другим одјељењима ове здравствене установе приоритет је и ове године.

Модернији ултразвучни апарат и лапараскопски стуб на врху су списка жеља запослених у породилишту.То би, кажу, омогућило бољу здравствену заштиту пацијенткињама и олакшало рад љекара.

- Младе колеге које су на специјализацији су вољни да раде као и ми старији, али би требало да имамо нов лапараскопски стуб, на тај начин би уклопили комплетну службу, каже др Годана Средановић, начелница Службе гинекологије и акушерства.

Медицинске опреме на одјељењу радиологије има довољно. Недостаје им, кажу, стручњака.

- Потребно нам је више људи, радиолога је мањка, не само у Добоју него у цијелом региону. Са директором смо направили договор, четири имамо на специјализацији и требало би још толико да би ми у наредних пет година имали оптималан број људи, појашњава Обрад Јовић, шеф Службе за радиологију.

Прошлу годину обиљежила је реконструкција хируршких и порођајних сала, вешераја, обновљена је фасада, столарија, мокри чворови.

Приоритет у овој години је замјена котлова на мазут са котловима на пелет за шта је потребно око 400.000 марака.

- Наше уштеде би биле преко 200.000 годишње и то нам је приоритет. Можда ћемо то урадити преко приватно јавног партнерстав тако што би тај неко помогао финансирање набаве котлова а ми би од њега набавили пелет, истиче Владо Ђурђевић, директор Болнице "Свети апостол Лука" Добој.

Током 2016. добојска болница имала је више од 19.000 пацијената на лежању, те око 350.000 амбулантних прегледа што је сврстава одмах иза Универзитетског клиничког центра Бањалука.