latinica  ћирилица
03/01/2017 |  16:30 ⇒ 16:33 | Аутор: РТРС

Музеј савремене умјетности РС на Венецијанском бијеналу

Музеј савремене умјетности Републике Српске учествоваће по други пут на Венецијанском бијеналу ове, 2017. године.
Музеј савремене умјетности Републике Српске - Фото: РТРС
Музеј савремене умјетности Републике СрпскеФото: РТРС

БиХ на Венецијанском бијеналу овај пут представљаће бањалучки визуелни умјетник Раденко Милак који ће у сарадњи са словеначким умјетником Романом Урањеком реализовати умјетнички пројекат "Универзитет катастрофе".

Павиљон БиХ на Венецијанском бијеналу биће умјетничка платформа која ће у циљу заједничког дјеловања окупити различите умјетнике и кустосе, што је новина овогодишњег представљања БиХ у односу на први наступ 2013. године, рекла је директорка Музеја Савремене умјетности Републике Српске, Сарита Вујковић.

У Министарству просвјете и културе истичу да је након наступа Младена Миљановића на Венецијанском бијеналу 2013. године, избор Раденка Милака још једна потврда вриједности Академије умјетности у Бањалуци.

Музеј савремене умјетности Републике Српске павиљон на Венецијанском бијеналу организује уз подршку Владе Републике Српске која ће издвојити 150 хиљада КМ и Савјета министара БиХ који ће издвојити 180 хиљада КМ.

Умјетнички пројекат "Универзитет катастрофе" биће детаљно представљен на конференцији за медије 10. фебруара 2017. године у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци.