latinica  ћирилица
05/01/2017 |  13:45 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Сутра облачно, повремено са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно облачно, повремено са слабим снијегом у централним, западним и источним подручјима.

Јутро ће бити хладно са мразом, који ће бити јачи у централним и источним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура износиће од минус 15 до минус шест, а дневна од минус 12 до минус шест, на југу до пет степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар у Херцеговини и на западу биће умјерен до јак, повремено са олујним ударима сјеверни и сјевероисточни, а у осталим крајевима слаб до умјерен сјеверни.

У већини крајева данас је било претежно облачно са снијегом, а у Херцеговини са кишом и снијегом.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус 12 степени, Чемерно и Купрес минус шест, Хан Пијесак, Калиновик, Горажде и Иван-седло минус пет, Мраковица и Гацко минус три, Невесиње минус два, Рудо, Мркоњић Град, Бугојно, Ливно, Сарајево минус један, Шипово, Вишеград, Фоча, Дрвар, Јајце и Требиње нула, Србац, Билећа, Рибник, Бихаћ, Бијељина, Градачац, Приједор, Сански Мост и Тузла један степен Целзијусов.

У Бањалуци, Добоју, Зеници и Зворнику у 13.00 часова измјерена су два степена Целзијусова, Неуму и Стоцу пет, те Мостару шест степени Целзијусових.

Извор: СРНА