latinica  ћирилица
09/01/2017 |  08:50 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Данас изручење Сањина Сефића

Сањин Сефић, који се више од два мјесеца налази у екстрадиционом притвору у Новом Саду, требао би, како је најављено, данас бити изручен надлежним органима БиХ.

- Изручење Сањина Сефића планирано је за 9. јануар - потврђено је недавно из Кантоналног суда у Сарајеву. Њега ће на граници преузети Судска полиција која ће га спровести до Казнено-поправног завода Сарајево.

Сањин Сефић је осумњичен да је у сарајевској улици Змаја од Босне, возећи великом брзином аутомобилом усмртио Селму Агић и Едиту Малкоч, студенткиње Филозофског факултета у Сарајеву, а према информацијама МУП-а Кантона Сарајево, ради се о вишеструком повратнику у чињењу прекршаја из области саобраћаја и јавног реда и мира.

Сефић је у уторак, 11. октобра, у јутарњим сатима прешао границу између БиХ и Србије. Ухапшен је 12. октобра у Новом Саду.

У Сарајеву осванули плакати поводом изручења Сефића

На неколико локација у Сарајеву јутрос су осванули плакати с порукама поводом данашњег изручења Сањина Сефића БиХ. Грађани су дигли свој глас и поручили како Сефића нису заборавили.

Само неке од порука које се могу видјети на улицама Сарајева су: "Сефићу, нисмо те заборавили. Правда је недостижна, али очекујемо највишу казну. Надлежни, будите одговорни", "Сад је вријеме за корак тужилаштва и суда. Правда није надокнадива, али тражимо највишу казну".

Грађани такође, позивају суд на одговорност и наводе да законска казна мора бити задовољена.

"Правосуђе нек` од данас ради за оне који нису живи. Дуго сте штитили оне који су за то криви. За Едиту и Селму", поручују грађани.

Извор: ФЕНА/Кликс