latinica  ћирилица
09/01/2017 |  10:08 | Аутор: РТРС

Јахорина: Добри услови за скијање

Услови за скијање на Јахорини добри су на стазама "Скочине" и "Пољице", рекла је Срни портпарол Олимпијског центра Ивана Лиздек.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Лиздекова је истакла да је видљивост добра, да висина снијега износи 40 центиметара, а да је температура јутрос била минус 17 степени Целзијусових, док је вјетар дувао брзином од 12 метара у секунди.

Од вертикалног транспорта раде ски-лифтови "Пољице", "Пољице беби" и "Скочине шестосјед", те Забавни парк "Огорјелица".

Лиздекова је напоменуо да крајем јануара и почетком фебруара очекује већи број гостију.

Руководилац маркетинга и продаје у Олимпијском центру "Јахорина" Драган Соколовић процјењује да на планини тренутно борави око 2.000 гостију, али се већи број очекује у наредном периоду с обзиром на то да се најављују нове сњежне падавине.

"Букинг за вријеме новогодишњих празника био је доста добар. На планини је боравило измеђи 4.000 и 5.000 људи, а када је ријеч о дочеку Нове године значајно више од тога, јер је одређен број дошао на Јахорину само због тога", рекао је Срни Соколовић.

Према његовим ријечима, за крај јануара има знатан број резервација туриста из Турске.

"Прошле године се број туских гостију мјерио чак и хиљадама, а процјене су да ће и ове године бити слична ситуација. Томе доприноси близина Турске и јефтина авионска карта на релацији Истанбул-Сарајево", рекао је Соколовић.

Он је додао да је, када је ријеч о страним туристима, а не рачунајући земље бивше Југославије, ове године знатан број гостију из Пољске, па и из Мађарске.

Извор: СРНА