latinica  ћирилица
09/01/2017 |  11:43 | Аутор: РТРС

Партизан почео припреме за други дио сезоне

Фудбалери Партизана окупили су се поводом почетка припрема за прољећни дио сезоне.
Црно-бели: Окупљање пред сезону  (Фото:StarSport) -
Црно-бели: Окупљање пред сезону (Фото:StarSport)

На прозивци у Спортском центру Телеоптик у Земуну по хладном и сњежном времену појавило се 27 играча.

Међу играчима није било везисте Леонарда, који ће се екипи прикључити на припремама у Словенији, и новог нападача Леандра Тавамбе који ће се екипи прикључити касније током дана, док је дефанзивац Грегор Балажиц ове зиме напустио црно-бијеле и прешао у руски Урал.

Играче су у СЦ Телеоптик дочекали предсједник Партизана Милорад Вучелић, спортски директор Ивица Илиев и генерални директор Милош Вазура, као и чланови Управног одбора.

"Желим вам добродошлицу у вашу кућу. Партизан на свим припремама у глави мора да има освајање титуле, купа и излазак у Европу. То су прилике које су пред вама и вјерујем се да ћете их искористити. Вјерујем да ћете дати све од себе, а када је тако, и Бог даје махове. Ви играјте фудбал, а од управе ћете имати пуну подршку. Вјерујемо у вас и желим вам од срца све најбоље", рекао је Вучелић.

На почетку припрема појавили су се голмани Филип Кљајић, Немања Стевановић и Марко Јовичић, дефанзивци Немања Милетић, Мирослав Богосавац, Мирослав Вулићевић, Милан Радин, Бојан Остојић, Никола Миленковић и Лазар Ћирковић.

Од везних играча ту су Евертон Луис, Марко Јевтовић, Саша Илић, Небојша Косовић, Саша Марјановић, Урош Дамјановић, Немања Михајловић, Ален Стевановић, Марко Јанковић, Петар Ђуричковић, нападачи Урош Ђурђевић, Душан Влаховић, Ђорђе Јовановић, Валери Божинов, Страхиња Бошњак, Сава Петров и Никола Ђуђић.

Спортски директор црно-бијелих Ивица Илиев пожелио је фудбалерима здравље, али и изразио наду да ће 2017. година бити успјешнија.

"Убјеђен да ћемо бити много бољи него у претходној години. Надам се освајању трофеја на прољеће", рекао је Илиев.

Тренер Партизана Марко Николић изразио је наду да ће црно-бијели на прољеће направити искорак у игри.

"Имамо континуитет, добро се познајемо. Желим да у новој години направимо искорак у понашању, атмосфери и прије свега у игри", рекао је Николић.

Фудбалери Партизана ће до 19. јануара тренирати у Београду, а од 19. до 26. јануара припремаће се у словеначком Порторожу на стадиону Копра. Црно-бијели ће 22. јануара играти пријатељску утакмицу против Копра, а три дана касније против Горице.

Црно-бијели потом 26. јануара долазе у Београд, а након три дана, одлазе на други дио припрема на Кипар. Партизан ће остати све до недјељу дана прије почетка првенства и одиграће пет припремних утакмица, против пољске Короне, литванског Атлантаса, бугарског Левског, кипарских Апоела или Аполона, као и Урала из Русије.

Извор: Б92