latinica  ћирилица
09/01/2017 |  12:00 | Аутор: РТРС

Шепић: Не бојим се пријетњи из СДА, формираћемо нови клуб

Сенад Шепић, који је са још тројицом колега напустио Клуб СДА у Представничком дому парламента БиХ, најавио је формирање новог клуба упркос пријетњама руководства странке коју води Бакир Изетбеговић.
Сенад Шепић - Фото: klix.ba
Сенад ШепићФото: klix.ba

"Уколико из актуелног руководства наставе слати пријетње, уцјене, увреде, конструкције, а не уважавање жеља да се рад странке побољша, наравно да ћемо формирати нови клуб у парламенту БиХ и то убрзо", истакао је Шепић и поручио да се не плаши пријетњи.

Одговарајући на питање како ће се то одразити на формирање парламентарне већине, Шепић је за "Дневни аваз" рекао да "то може само да уозбиљи будуће процесе и рад Савјета министара".

Он каже да не зна да ли ће њихов статус бити ријешен у Странци демократске акције.

"Судећи према досадашњем односу актуелног предсједника /Изетбеговића/ и руководства, нисам оптимиста да они могу и знају то ријешити. Али, без обзира на то, наставићу заговарати другачију и бољу политику која треба нашем народу и држави. Ако то некоме смета, нека уради шта мисли да треба", поручио је Шепић.

Према његовим ријечима, руководство СДА својим потезима уопште не показује вољу да ријеши спорна питања.

Он сматра да непостизање унутарстраначког договора у СДА не одговара онима који су на позиције дошли и одржавају се крађом и који их никада нису потврдили међу бошњачким народом нити на изборима.

Осим Шепића, из Клуба посланика СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ иступили су Садик Ахметовић, Шемсудин Мехмедовић и Салко Соколовић.

Извор: СРНА