latinica  ћирилица
09/01/2017 |  12:12 ⇒ 12:15 | Аутор: РТРС

Позив на подметање пожара и уништавање имовине "невјерника"

Терористи "Исламске државе" спремају ново "ефикасно оружје" за убијање "невјерника" - ватру, односно брзе велике пожаре.

У најновијем броју свог часописа "Румијах", у коме позивају на борбу против "крсташа", како називају хришћане, терористи савјетују своје сљедбенике да се одлуче за ватру као "бржу опцију" у "праведној борби терора".

За разлику од досадашњих напада, за које је било потребно доста оружја или отимање камиона, као што је то био случај у Берлину, код ватре је начин напада поједностављен, што представља још већу опасност.

Терористи су преузели одговорност за напад ватром у Русији, у граду Лосино-Петровскy, гдје су спаљене фабрике намјештаја и хемикалија.

У тексту они објашњавају како се подмеће пожар, како се шири и како доћи до материјала за подметање.

Својим сљедбеницима џихадисти савјетују да иду на бензинске пумпе и тамо узимају гориво, јер тако никоме неће бити сумњиви.

Исламисти поручују да ће "крсташе ватром послати до ватре пакла", а примарни циљ је "уништење крсташке имовине".

Описани су и начини на које се може преузети одговорност за напад. Терористи савјетују писање поруке бојом или маркером близу мјеста напада како би се знало ко је одговоран.

Друга опција јесте исписивање поруке на комаду папира који треба везати за циглу и убацити кроз неки прозор близу мјеста напада.

Као мете напада наводе се цркве, али и друга мјеста на којима се невјерници скупљају у великом броју.

У закључку терористи обећавају да ће "Алах наградити и оне који направе штету невјерницима, иако их нису убили, јер ни једно добро дјело не пролази без награде".

Извор: СРНА