latinica  ћирилица
09/01/2017 |  12:53 | Аутор: РТРС

Божовић: Појачања су нам неопходна

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је данас да су екипи неопходна појачања јер ће, по његовој оцјени, бити тешко одбранити титулу.
Миодраг Божовић - Фото: Novosti.rs
Миодраг БожовићФото: Novosti.rs

"Треба нам појачање на штоперским мјестима, затим бочни играчи, прије свега десни бек. Треба нам и шпиц који прави разлику. Ако доведемо шпица добрих квалитета, то ће нам много помоћи", рекао је Божовић новинарима у Београду.

Фудбалери Звезде су се окупили пред почетак припрема за други дио сезоне, у ком ће покушати да одбране титулу шампиона Србије.

Божовић је навео да чита у медијима о играчима који ће наводно доћи у Звезду, али је истакао да се за некога може рећи да је појачање тек када потпише уговор.

Екипу су до сада појачали Срђан Вујаклија и Немања Милић. Божовић је за њих рекао да "имају одређени квалитет" и да ће им Звезда помоћи да напредују, али и да ће они помоћи екипи да направи добар резултат.

"Заинтересовани смо за Богдана Планића из Војводине и Абрахама Фримпонга из Напретка. Видјећемо шта ће се од тога остварити. Мелег је један од најталентованијих играча. Интересантан је, али је питање јер видим да се расипамо са разним милионима и питање је колико је тих милиона остало. Он је моја жеља, али не знам колико је извјесно да дође јер финансијски не стојимо добро као и свих ових година", рекао је Божовић.

Он је додао да је добродошао "сваки играч који прави разлику".

У екипу је стигао омладински репрезентативац Србије Милан Сенић, за кога је тренер црвено-бијелих рекао да је млад и талентован играч и да су клубу такви потребни.

Он је навео да ће Томас Фибел и Давид Бабунски напустити клуб "ако буде понуда", а да за француског штопера има понуда из Русије.

Божовић је навео да је клуб још у "фази одлучивања" и да разговара и разматра које су најбоље опције када је ријеч о одласцима појединих играча који су се појавили првог дана припрема.

"Још смо у фази одлучивања. Разговарамо и гледамо шта је најбоље за свакога", рекао је Божовић.

Окупљање је обиљежио велики снијег и хладно вријеме у Београду, што Божовићу не смета.

"Мало смо се размазили, била је хладноћа и ранијих година. Све је нормално, ионако немамо намјеру да прва два дана много радимо. Не смета нам много", казао је Божовић.

Звезда ће већ у сриједу отпутовати на први део припрема у Словенији, одакле ће се вратити 23. јануара, а већ послије четири дана ће отићи на Кипар, гдје ће бити до 13. фебруара.

Говорећи о циљевима, Божовић је рекао да је приоритет освајање "дупле круне".

"Очекујемо да освојимо дуплу круну, то нам је циљ, што свакако неће бити лако. Много је лакше освојити титулу него је одбранити. Надам се да ћемо имати знања и среће да то урадимо", рекао је Божовић.

Сезона би требало да се настави 18. фебруара.

Извор: Бета