latinica  ћирилица
09/01/2017 |  13:12 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

На мети хакера интернет странице предсједника и Владе Српске

Званичне интернет странице предсједника Републике Српске и Владе Српске од рано јутрос су мета хакерских напада, потврђено је у кабинету предсједника Републике и у Влади Српске.
Хакери (илустрација) - Фото: AP
Хакери (илустрација)Фото: AP

На удару хакера од јутрос је и званична интернет страница Савеза независних социјалдемократа, речено је у овој странци.

Надлежне службе за сада успијевају да ове интернет странице одрже у функцији.

Република Српска данас слави 25. рођендан, у сјећање на 9. јануар 1992. године када је основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Рајчевић: Биће извршена анализа

Одјељењу за информациону безбједност при Агенцији за информационо друштво Републике Српске јутрос је пријављен појачан интензитет саобраћаја са одређених ИП адреса гдје су мета напада били портали предсједника Републике Српске, Владе, као и још неки сајтови, потврдио је директор Агенције за информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Рајчевић је рекао да у интересу истраге за сада не би наводио са којих је то ИП адреса долазио појачан саобраћај, те додао да припадници Одјељења за информациону безбједност у Секретаријату Владе Српске истражују цијели случај.

- Ми ћемо анализирати током дана све логове да видимо са којих је ИП адреса стизао појачан интезитет саобраћаја - навео је Рајчевић.

Извор: СРНА