latinica  ћирилица
09/01/2017 |  13:55 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Ђоковић: У Мелбурну Мареј фаворит

"Енди Мареј је један од највећих, ако не и највећи фаворит у Мелбурну због форме у којој је" рекао је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који се нада да ће на Аустралијан опену играти онако како је играо протеклих година.
Новак Ђоковић - Фото: BBC
Новак ЂоковићФото: BBC

Ђоковић је већ стигао у Мелбурн у жељи да се што прије адаптира на тамошње услове, извјештава Политика и доности интервију са нашим најбољим спортистом.

"Био је напоран турнир у Дохи, требаће неколико дана да се одморим, али имам цијелу недјељу до почетка Аустралијског опена и мислим да је то сасвим довољно да се опоравим и будем спреман" рекао је Ђоковић.

На питање кога сматра фаворитом на наредном турниру, Ђоковић је истакао да је некога тешко издвојити из низа асова.

"Федерер, Надал и Вавринка већ су прекаљени шампиони. Затим Раонић јер игра изврсно, па Нишикори који увијек може да изненади. Прилично је отворен турнир, а због резултата које смо Мареј и ја имали у Аустралији протеклих неколико година можда мало одскачемо, али не заостају ни други," рекао је Ђоковић.

Иначе, Новак Ђоковић је у суботу побиједио првог тенисера свијета Ендија Марија са 2:1 и освојио је свој 67. трофеј у тридесетој години. Интересантно је да се тиме изједначио и са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером који су такође такав успјех остварили у том животном добу.

На Аустралијан опену, Новак Ђоковић има шест освојених титула, а Британац ниједну.

Извор: РТС