latinica  ћирилица
09/01/2017 |  14:24 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

У уторак облачно (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, уз дневну температуру од минус 11 до минус пет степени Целзијусових.

Ујутро хладно уз умјерен, на планинама на истоку и јак мраз, уз могућност слабог снијега понегдје, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана хладно, претежно облачно вријеме, али у већини крајева суво. Слабог провијавања снијега биће у планинама Крајине и на истоку.

Вјетар слаб источног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини појачана бура, која ће током дана ослабити.

Јутарња температура од минус 18 до минус 11 степени Целзијусових, на југу од минус седам до минус два, на планинама до минус 23 степена.

Дневна температура од минус 11 до минус пет, на југу од минус три до два степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Српској и ФБиХ данас је било умјерено до претежно облачно вријеме, мјестимично и са слабим снијегом, а у Херцеговини ведро.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 21, Рудо минус 13, Хан Пијесак, Калиновик, Чемерно и Фоча минус 12 , Иван Седло минус 11, Вишеград и Зеница минус 10, Гацко и Мраковица минус девет, Сребреница и Тузла минус осам, Невесиње, Градачац и Зворник минус седам, Мркоњић Град и Бугојно минус шест, Добој и Ливно минус пет, Шипово, Бихаћ и Јајце минус четири степена Целзијусова.

У Рибнику, Билећи, Дрвару и Санском Мосту данас је у 13.00 часова измјерена температура ваздуха минус три степена Целзијусова, у Српцу, Бањалуци и Требињу минус два, Мостару један, Чапљини два, а Неуму три степена Целзијусова.

Извор: СРНА