latinica  ћирилица
09/01/2017 |  15:58 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Изетбеговић и Кормакова о прослави 9. јануара

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и амбасадор САД у БиХ Морин Кормак данас су се сагласили да сви политички актери у БиХ морају поштовати уставно-правни оквир установљен Дејтонским споразумом.

"Тема разговора била је актуелна ситуација у БиХ, као и противуставна и антидејтонска прослава 9. јануара у Бањалуци", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Изетбеговић је истакао да се у 2017. години власт у БиХ треба посветити спровођењу реформи и очувању стабилности, као и крупним инфраструктурним пројектима, наводи се у саопштењу.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је данас раније да ће тражити да се испитају све чињенице у вези са ангажманом припадника Оружаних снага БиХ у оквиру обиљежавања Дана Републике Српске, саопштено је из Предсједништва.

Изетбеговић ће тражити да се ангажман припадника Оружаних снага БиХ испита у односу на Закон о одбрани, Закон о служби у Оружаним снагама, Правилник о пуковима и Правилник о свечаностима и церемонијама.

Такође је најављено да ће затражити утврђивање одговорности свих оних који су на било какав начин починили кршења закона и прописа Оружаних снага БиХ, као и инструкције команданта НАТО Штаба у БиХ.