latinica  ћирилица
09/01/2017 |  16:20 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

МО БиХ: Нисмо одобрили учешће ОСБиХ у обиљежавању Дана Републике Српске

Министарство одбране БиХ је навело да је према прописима Заједничком штабу ОСБиХ 6. јануара доставило смјернице о поступању припадника ОСБиХ на активностима у Бањалуци 8. и 9. јануара 2017. године.
Бањалука: ОС БиХ - Трећи пјешадијски пук ОС БиХ - Фото: РТРС
Бањалука: ОС БиХ - Трећи пјешадијски пук ОС БиХФото: РТРС

Ово министарство наводи, да је у вези са актом НАТО штаба у Сарајеву, од Предсједништва БиХ тражило упутства у вези са захтјевом предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића за одавање почасти за ангажовање почасне јединице ОС  9. јануара.

Министарство је навело да Предсједништво БиХ није одговорило на њихов допис до 8. јануара, због чега је оно јуче издало привремено наређење Заједничком штабу ОС БиХ да се обуставе све радње у вези ангажовањем припадника ОС за данас у Бањалуци.

Такође, како наводи ово министарство синоћ је издало писана упутства Заједничком штабу у којима је искључило било какво учешће припадника ОС у активностима 9. јануара.

Како се додаје, МО ће испитати како је дошло до учешћа и постројавања припадника ОС БиХ 9.јануара у Бањалуци и о томе информисати Предсједништво БиХ.