latinica  ћирилица
09/01/2017 |  16:26 | Аутор: РТРС

Дрогба: Не желим у пензију, можда одем у Марсеј

Својевремено један од најбољих нападача свијета Дидије Дрогба, иако има 38 година, нема намјеру да каже збогом фудбалу, већ је изразио жељу да се врати у Марсеј.

Голгетер из Обале Слоноваче слободан је на тржишту послије одласка из канадског Монтреала и клубу са Велодрома понудио је своје услуге.

"Постоји опција да се вратим у Француску, али не могу ништа више да кажем. Надам се да ћу испунити обећање једног дана и да се вратим у Марсеј. О томе се прича 12 година, тачније када сам прешао у Челси", рекао је Дрогба за Канал плус.

Он је само годину дана провео је у француском клубу, из ког је обезбиједио велики трансфер у Челси, гдје је достигао висине.

"Волио бих да се вратим као играч у Марсеј. Урадио сам све што је било до мене, али не могу да натјерам управу да то учини. Све је на челницима Марсеља, и даље ме служе ноге, имам контролу лопте као да сам на почетку каријере", закључио је Дрогба.

У лондонском клубу је, из два мандата, постигао 162 гола на 371 утакмици, и дао велики допринос освајању четири титуле Премијер лиге и Лигу шампиона, у чијем финалу је против Бајерна био стрелац гола за продужетак у финишу, а потом и реализовао одлучујући ударац у пенал серији.

Током каријере играо је још за Ле Ман, Генган, Шангај Шенхуа и Галатасарај.

Извор: Б92, Танјуг