latinica  ћирилица
09/01/2017 |  19:07 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Делегације Нове и ДНП-а из Црне Горе на прослави Дана Српске

Република Српска једна је од најзначајнијих тековина српског народа и најодговорније адресе српског народа морају заједнички радити на њеној пуној афирмацији, истакнуто је у разговорима које су посланици Нове српске демократије и Демократске народне партије из Црне Горе данас имали у Бањалуци.
Нова српска демократија (фото: www.nspm.rs) -
Нова српска демократија (фото: www.nspm.rs)

Делегације Нове и ДНП-а, које су чинили посланици Славен Радуновић, Јован Вучуровић и Милан Кнежевић, присуствовале су централној прослави Дана Републике Српске на позив предсједника Републике Српске Милорада Додика и разговарале са политичким представницима Републике Српске и Србије.

У тим разговорима је оцијењено да је Република Српска тачка спајања српског народа и његових представника, која брише све политичке и идеолошке разлике, наводи се у заједничком саопштењу двије партије.

"У бројним разговорима са политичким представницима из Републике Српске и Србије истакнуто је да је Републикс Српска једна од најзначајнијих тековина српског народа и да најодговорније адресе нашег народа морају заједнички радити на њеној пуној афирмацији", истиче се у саопштењу.

Из ове двије странке додају да глобални и регионални политички трендови "најзад иду на руку Србима".

"Вјерски поглавари и политички лидери нашег народа морају искористити овај тренутак да крену у политичке процесе заједништва и обједињавања", наводи се у саопштењу.

Извор: Срна