latinica  ћирилица
10/01/2017 |  11:44 | Аутор: РТРС

Поповић: Српски народ показао снажну вољу да одржи свој систем

Политички аналитичар Гостимир Поповић оцијенио је данас да је обиљежавањем 9. јануара - Дана Републике Српске још једном показано да српски народ има снажну вољу да одржи свој систем, развије га и обезбиједи му сигурну и стабилну будућност.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

"Сви елементи обиљежавања и прославе Дана Републике спроведени су беспријекорно и у складу са највишим стандарима. Безбједност на територији Републике Српске у претходна два дана доведена је скоро на савршен ниво", рекао је Поповић.

Он је истакао да је Република Српска показала да зна, хоће и може да обиљежава своје значајне датуме и иде ка развоју који приличи 21. вијеку.

"Реаговања из окружења било да су исхитрена, испод сваког нивоа пристојности или заснована на неистинама говоре да је Српска веома добро урадила посао и да има шансу да иде даље. Свима који нас нападају, почевши од званичног Сарајева, требало би ставити до знања да Српска све ради на најбољи начин", рекао је Поповић.

Он сматра да је посредством међународних представништава Републике Српске неопходно обезбиједити промоцију обиљежавања Дана Републике.

Пригодним манифестацијама у Републици Српској јуче је обиљежен Дан Републике.

Извор: СРНА