latinica  ћирилица
10/01/2017 |  15:46 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Вучић: Обезбиједићемо најбоље услове за индијске компаније

Премијер Србије Александар Вучић је у обраћању на самиту "Вибрант Гуџарат", у индијском граду Гандинагару, рекао да ће Србија обезбиједити најбоље могуће услове за индијске компаније које буду инвестирале у нашој земљи.
Обраћање Вучића на Самиту у Индији - Фото: Screenshot
Обраћање Вучића на Самиту у ИндијиФото: Screenshot

"Обезбиједићемо најбоље услове за индијске компаније, а надам се да ће и српске компаније наћи у Индији плодно тло за наше инвестиције", рекао је Вучић.

Премијер је честитао индијском колеги Нарендру Модију на веома добрим економским резултатима.

Вучић је подсјетио Модија да му је на јутрошњем састанку обећао да ће доћи у Србију и још једном нагласио да ће Србија бити увијек поуздан партнер Индији.

"Долазим из мале земље у југоисточној Европи и веома сам поносан да представљам народ који је увијек био пријатељ великој Индији. Увијек можете да рачунате на Србију као оданог, поузданог и правог пријатеља, када је ријеч о међународним односима", поручио је Вучић.

Премијер је новинарима након састанка са Модијем рекао да је тај састанак велика част и за Србију и за њега лично, те да су имали дуг и срдачан разговор и сагласили се по питању највећег броја важних политичких тема у данашњем свијету. 

Вучић борави у вишедневној посјети Индији, гдје учествује на "Вибрант Гуџарат глобалном самиту", чија је централна тема "Одрживи економски и социјални развој".

Извор: РТС