latinica  ћирилица
10/01/2017 |  21:04 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Браћа Балтић умјесто града изабрали живот на селу (ВИДЕО)

Браћа Љубан и Драган Балтић, умјесто града, изабрали су живот на селу. Отворили су фарме музних крава и развили породични бизнис.
Браћа Балтић изабрали живот на селу - Фото: РТРС
Браћа Балтић изабрали живот на селуФото: РТРС

Они нису браћа "по бабине линије", већ су браћа, као што би наш народ рекао – "стричевићи". Један за другог би, како кажу и у ватру и у воду. Одрасли су заједно, кућа до куће. Иако их дијели десет година разлике, много тога су прошли заједно, од првих излазака, женидбе, принова. Остали су на кућишту, у родном селу Трнопољу код Приједора и отворили фарме музних крава, једну до друге. Један другом нису конкуренција, већ како је и одувијек било, "десна рука" за све.

- Пуно нам значи што смо један уз другог ту кад нам запне, поквари се машина, стане једном, други је ту да помогне, прича Љубан.

- Ми смо и сад један другом десна рука, тако да узајамно помажемо један другом, све што треба и то је једна можда од највећих предности, додаје Драган.

Срећу и мир пронашли су у родном селу. На двије фарме Љубан и Драган имају око 170 грла музних крава, одакле мјесечно мљекарама испоруче око 50 хиљада литара млијека. Радни дан им почиње зором.

- Ми устајемо, у пет, пола шест смо већ у штали, пошто нам цистерна млијека долази у пола осам, тако да млијеко до пола осам мора бити помужено и расхлађено, прича Љубан.

Заједно су оплакали све туге и прославили срећне догађаје. Љубан и Драган кажу, братска љубав је нераскидива. Најважније је што обојица знају да у сусједном дворишту имају брата на којег увијек могу да се ослоне.