latinica  ћирилица
11/01/2017 |  08:49 | Аутор: РТРС

Џикић: Превише пута у оваквој ситуацији

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да су његови кошаркаши искористили шансу "коју им је утакмица пружила" и побједи у гостима Шарлроа у Лиги шампиона.
Александар Џикић (ФОТО: hrsport.net) -
Александар Џикић (ФОТО: hrsport.net)

Партизан је побиједио са 65:63, са четири везана поена у самом финишу меча.

"Прије свега, честитам домаћем тиму. Играли су стварно добро. Ставили су нас у врло тешку ситуацију. Чињеница је да имамо чудну сезону. Били смо превише пута у оваквој ситуацији. Нисмо паничили, борили смо се до краја, а онда, понекад, утакмица вам пружи прилику да побиједите. Ми смо је искористили и побиједили", рекао је Џикић новинарима у Белгији.

"Имамо великих проблема с повредама. Чињеница је да нам фале три бека, Френк Робинсон, Вања Маринковић и Бранислав Ратковица. Имамо лудачки распоред у сљедећих мјесец дана, а почетак тога је био овдје. Шарлроа је јак, атлетски тим и требало нам је времена да схватимо како да чувамо Џевона Шеперда. Можда нема смисла рећи кад вам неко да 31 поен како сте га чували, али велика разлика је како је одиграо прво и друго полувријеме", рекао је Џикић.

"Још једна ствар због које сам срећан јесте то што смо схватили како да играмо против њихове зоне и то је добро", додао је тренер Партизана.

Адин Врабац је казао да је најважније да се тим није предавао до краја.

"Била је тешка утамица. Играли смо без неколико играча. Били смо лоши у првом полувремену, а у другом нам је требало времена да се вратимо и успјели смо. Најважније је да смо вјеровали да можемо да побиједимо. Вјеровали смо, побиједили смо и јако смо срећни", рекао је Врабац.

Извор: Б92