latinica  ћирилица
11/01/2017 |  13:21 | Аутор: РТРС

Радоњић: Морамо бити изнад својих могућности

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа против Фенербахчеа у мора да игра изнад својих могћности како би била конкурента.
Дејан Радоњић и Жељко Обрадовић (Фото:ocdn.eu) -
Дејан Радоњић и Жељко Обрадовић (Фото:ocdn.eu)

Црвена звезда дочекаће у четвртак Фенербахче у дворани "Александар Николић" у утакмици 17. кола Евролиге.

"Сигурно је да су фаворити против нас и ми морамо да играмо на изузетно високом нивоу против њих како бисмо могли да им парирамо. Први меч смо одиграли на начин на који смо одиграли... Они су контролисали меч све вријеме и лако нас савладали. Трудићемо да се играмо боље него у том дуелу", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

"Они су тим који су у односу на прошлу сезону направили једну измјену. Сачували су тим који је прошле сезоне био изванредан и играо у финалу Евролиге, а све остало што је могло да се освоји, то су и освојили. Имају најбољег тренера у Европи на клупи", рекао је Радоњић.

Звезда је од септембра 2014. године одиграла седам утакмица против Фенербахчеа и на свих седам је претрпјела поразе.

"Да бисмо добили Фенер сигурно морамо да играмо изнад наших могућности, јер играмо против тима који је толико квалитетан, то је показао у свим дуелима против нас. Они су сада комплетни, вратио им се (Богдан) Богдановић... Да су били комплетни, сигурно би имали мање пораза. Морамо да дамо све од себе, наравно, ту су и наши навијачи да нам помогну да будемо конкуретни. Морамо да играмо добру одбрану, да имамо контролу скока, да трчимо, да одговоримо на њихову снагу, да играмо добар напад како бисмо дошли до неке шансе да их побиједимо", казао је он.

Тренер црвено-бијелих је рекао да се не треба концентрисати на само једног играча у одбрани, јер како је оцијенио, Фенербахче "јак на свим позицијама".

"Да се базирмо у одбрани на смо једном од њих то би било погрешно. (Дион) Томпсон још у фази адаптације, трудимо се да га што прије спремимо да може да помогне тиму", додао је он.

Радоњић је рекао да је здравствено стање у екипи добро и да ће "са свим расположивим снагама" дочекати Фенербахче.

Он је казао да његовој екипи не мањка мотивације и да је дегутантно причати о томе у утакмицама Евролиге.

"Причати о мотивацији у Евролиги је мало дегуте. Свако у овакве утакмице улази максимално. Рекао сам да ће у другом дијелу Евролиге бити теже, јер се резултатски значај подиже. Многе екипе су у овогдишњем формату Евролиге, који је другачији и тежи, најавиле велике амбиције, многи тимови који су и изнад и испод нас на табели. Сви су максимално мотивисани да дају све од себе. Подизање мобилности је сасвим један очекивани моменат. Није то ништа чиме треба да се бавимо или причамо", појаснио је Радоњић.

Црвена звезда послије 16 утакмица у Евролиги заузима седмо мјесто са по осам побједа и пораза, док је Фенербахче пети са 10 тријумфа и шест пораза.

Утакмица 17. кола Евролиге између Црвене звезде и Фенербахчеа играће се сутра од 20.45 у дворани "Александар Николић", а улазнице за тај дуел су распродате.

Извор: Б92