latinica  ћирилица
11/01/2017 |  13:42 | Аутор: РТРС

Влада ФБиХ: Нема планова о приватизацији "БХ Телекома"

Влада Федерације БиХ саопштила је да не постоје никакви, ни јавни, ни тајни планови приватизације "БХ Телекома", нити је то икада био услов Међународног монетарног фонда /ММФ/.

Из федералне Владе демантују медијске написе да је Влада ФБиХ припремила "свој" извјештај о пословању "БХ Телекома" с намјером да приватизује ову компанију.

У саопштењу се појашњава да федерална Влада може разматрати и одлучивати искључиво о извјештају о пословању који је сачинила управа "БХ Телекома", а који ће јој посредством федералног Министарства саобраћаја и комуникације, као надлежног министарства, ускоро бити и достављен.

Стога тврдња да федерална Влада самоиницијативно истражује пословање појединих компанија и да их касније у "паралелним извјештајима" оптужује за манипулације и злоупотребе представља бесмислицу и потпуно непознавање правних процедура, које морају бити испоштоване, да би неки акт био разматран на сједници Владе Федерације БиХ.

Копија, јавности представљеног, непостојећег алтернативног извјештаја о пословању "БХ Телекома" који је, наводно, без знања директора сачинила Влада ФБиХ је фалсификат, као што је нетачна и информација о његовом постојању, наводи се у саопштењу федералне Владе.

Извор: СРНА