latinica  ћирилица
11/01/2017 |  14:58 ⇒ 12/01/2017 | 09:48 | Аутор: РТРС

Савановић: Закон о раду оправдан, нови преговори 16. јануара

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас да је Закон о раду оправдао своје постојање, а да и синдикат и послодавци имају своје захтјеве, што је сасвим разумљиво и оправдано.
Миленко Савановић - Фото: РТРС
Миленко СавановићФото: РТРС

"Синдикат има захтјеве за раднике, послодавци имају захтјеве за развој реалног сектора, ново запошљавање, за стварање профита, и никад не можете очекивати да ће и једни и други бити у потпуности задовољни", рекао је Савановић новинарима у Приједору.

Он је оцијенио да је нови Закон о раду оправдао своје постојање и у смислу индустријске производње и у смислу бруто друштвеног производа, јер је познато да су ти параметри расли и предвиђа се да ће расти и у овој и у наредној години.

"Преговора ће бити, заказали смо за 16. јануар са синдикатом и послодавцима у вези са обликовањем општег колективног уговора и чињеница је да до сада нисмо успјели неке ствари усагласити, али се надам да ће у наредном периоду доћи до заједничког рјешења које је општеприхватљиво", рекао је Савановић.

Извор: СРНА