latinica  ћирилица
11/01/2017 |  15:15 ⇒ 12/01/2017 | 09:48 | Аутор: РТРС

Бореновић послао Инцку књигу о злочинима над Србима у НДХ (ФОТО)

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, поводом узнемирујуће изјаве коју је дао Валентин Инцко, а у којој у исти контекст ставља Републику Српску и НДХ, послао је данас високом представнику за БиХ књигу "Злочини над Србима у Независној држави Хрватској" и текст Дејтонског мировног споразума.
ПДП - Инцко - Фото: РТРС
ПДП - ИнцкоФото: РТРС

На корицама књиге, Бореновић је још једном затражио извињење високог представника, наводећи да "као Србин не могу да останем равнодушан на изјаву у којој је Републику Српску ставио у исти контекст са Независном државом Хрватском.

"Као православни хришћанин, у вријеме празновања рођења Господа нашег Исуса Христа, ту несмотреност покушаћу да објасним Вашом неупућеношћу", навео је он.

Уз књигу “Злочини над Србима у Независној држави Хрватској“, лидер ПДП-а Инцко је послао и текст Дејтонског мировног споразума, како би га подсјетио да је " тај споразум предвидио постојање и улогу високог представника у БиХ, због којег Ви данас јесте овдје, али и учврстио позицију Републике Српске".

"Очекујем да се читањем, и књиге и споразума, боље упознате шта стоји иза два дијаметрално супротна појма која тако олако користите. И даље очекујем Ваше извињење свим Србима и становницима Републике Српске", навео је Бореновић.