X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2017 |  20:15 | Аутор: РТРС

Вучић: Не пада ми на памет да штитим било којег злочинца

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да му не пада на памет да штити било којег злочинца, без обзира које име и презиме носи.
Александар Вучић на конференцији за новинаре - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић на конференцији за новинареФото: ТАНЈУГ

- Као што нисам штитио оне који су имали наше име и презиме, а чинили су злочине, не пада ми на памет да штитим оне који имају албанско име и презиме, или било чије име и презиме, а који су чинили најтеже злочине - рекао је Вучић за РТС.

Он је, коментаришући протесте Албанаца због хапшења Рамуша Харадинаја, навео да су, ма гдје се налазили, Албанци веома добро организовани и повезани, те да као такви праве неприлике и непријатности земљама домаћинима.

- Је ли ико рекао себи: да ли ми можда штитимо ратног злочинца? И то је моје питање за оне који покушавају да ми пошаљу поруку или ме зивкају телефоном, објашњавајући ми да се Србија није понијела онако како је требало да се понесе и да није требало да тражи изручење Харадинаја - каже Вучић.

Тужилаштво Србије за ратне злочине терети Харадинаја да је одговоран као наредбодавац, али и као непосредни починилац 63 убиства.

Рамуш Харадинај ухапшен је 4. јануара у Француској по потјерници Србије и одређен му је притвор док Србија не достави захтјев за изручење.

Извор: СРНА