latinica  ћирилица
11/01/2017 |  22:11 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Велики Новак и тенис у инвалидским колицима (ВИДЕО)

Новак Ђоковић организовао је у Мелбурну хуманитарни гала догађај на Маргарет корт Арени.
Новак Ђоковић - Фото: BBC
Новак ЂоковићФото: BBC

Сав прикупљени новац биће усмјерен на програме раног развоја дјеце у Србији које спроводи Фондација најбољег српског спортисте у историји.

Шестоструки побједник Отвореног првенства Аустралије, првог Грен слема сезоне, који почиње у понедјељак, захвалио је организаторима турнира на указаном поштовању.

- Захвалан сам организаторима Аустралијан опена на оваквом дану и поштовању које ми је указано. Фондација коју смо основали прије 10 година, а која пуних пет година усмјерено и истрајно ради на унапређењу услова образовања дјеце у раном узрасту до сада је помогла хиљадама малишана. Градимо вртиће, улажемо у програме, обучавамо наставнике како би што квалитетније радили са дјецом, а више од стотину појединачних пројеката веома успјешно реализовали - рекао је Ђоковић.

Бројне личности из свијета спорта присуствовале су овом догадјају, између осталих, и легендарни тенисер Рој Емерсон, талентовани Александар Зверев, са којим је Ђоковић одиграо краћи егзибициони меч, као и параолимпијски шампион Дилан Алкот, када је и сам сјео у инвалидска колица, затим крикет играчи Шејн Варн и Мег Ленинг, рагбиста Кем Смит, фудбалер Арчи Томпсон и други.

- Циљ остаје и даље да буде што више нас који ћемо се удружити да помогнемо дјеци и пружимо им знање и образовање. Од тога ће зависити не само њихови животи, већ и напредак друштва у цјелини - рекао је Ђоковић.

Директор АО Крег Тајли захвалио је Новаку на свему што ради за дјецу широм свијета, али и за тенис као спорт.

Фондација "Новак Ђоковић" је у 2016. години, реализовала пројекте и програме који су обухватили више од 6.000 дјеце у цијелој Србији.

Извор: Агенције