X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/01/2017 |  08:02 ⇒ 08:10 | Аутор: РТРС

Снијег и лед на коловозу у вишим предјелима и преко превоја

На путевима у вишим крајевима и преко планинских превоја у Републици Српској и Федерацији БиХ има снијега и леда на коловозу, док је у нижим предјелима поледица могућа на мостовима, надвожњацима и на прилазу тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег, поледица - Фото: СРНА
Снијег, поледицаФото: СРНА

На подручју ФБиХ угаженог снијега или леда има на путним правцима Рипач-Врточе-Босански Петровац-Ланиште и Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар.

Зимске службе су на терену и интервенишу гдје је потребно али веома ниска температура успорава дјеловање посипног материјала.

У јужним крајевима мјестимично има јаких удара вјетра, док су на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали одрони камења и земље на коловоз.

Из АМС савјетују возачима да возе максимално опрезно, те да вожњу прилагоде условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по мјестимично влажном и клизавом коловозима.

На дионицама на којима су у току радови, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом чије је поштивање обавезно.

Петља "Маховљани" затворена је због изградње вијадукта на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој. Током трајања обуставе, возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, али је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона.

Настављени су и радови на санацији клизишта на истом магистралном путу на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Вијака у Вијачанима.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На магистралном пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања на прелезак границе.

Теретним возилима са приколицом и шлеперима не препоручује се да користе гранични прелаз Делеуша на путу од Билеће према Никшићу због забране саобраћаја на путном правцу Вилуси-Враћеновићи-према Никшићу у Црној Гори.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, тако да се на овим прелазима током дана саобраћа успорено.

Извор: СРНА