latinica  ћирилица
12/01/2017 |  16:19 ⇒ 13/01/2017 | 07:34 | Аутор: РТРС

Каменован аутобус са српским ученицима на Космету

Четворица неидентификованих младића каменовали су данас школски аутобус са српским ученицима на путу Шилово–Коретиште на Косову и Метохији, који је кућама враћао ученике из Медицинске школе и Гимназије.
Косово и Метохија - Фото: РТС
Косово и МетохијаФото: РТС

Телевизија "Пулс" јавила је да у овом инциденту, који се догодио око 13.00 часова, није било повријеђених, а на аутобусу је причињена мања материјална штета.

"Напад се десио на путу Шилово-Коретиште код спортског балона када смо враћали ученике из школе. Изненада су излетела четворица младића старости од око петнаест година и гађала аутобус каменицама и грудвама од снега", рекао је возач аутобуса Зоран Стевић.

Замјеник директора косовске полиције за регион Гњилане Шабан Азизи рекао је да је полиција извршила увиђај одмах по позиву, а дјело је окарактерисано као "криминална штета".

"Могу да потврдим изјаву возача аутобуса у целости. Оно што не могу да прецизирам је то које су националности нападачи, али се основано може сумњати да је ријеч о албанској дјеци, с обзиром да се напад догодио на кружном путу ка Новом Брду", рекао је Азизи.

Он је додао је ће полиција прецизне податке имати послије завршене истраге.

Извор: Срна