latinica  ћирилица
13/01/2017 |  17:28 ⇒ 14/01/2017 | 08:57 | Аутор: РТРС

Да ли сајт Предсједништва БиХ служи за промоцију Бакира Изетбеговића?

Говор Бошњачког члана Предсједништва БиХ са промоције књиге "Геноцид над Бошњацима 1992. - 1995. извршен у сврху подјеле Републике Босне и Херцеговине и стварања велике Србије" постављен је на страницу Предсједништва БиХ, које би требало да представља све народе у БиХ.
(Фото: predsjednistvobih.ba/screenshot) -
(Фото: predsjednistvobih.ba/screenshot)

Бошњачки члан предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, на почетку презентације ове књиге, присутнима се обратио са "Ес-селаму алејкум" и истакао је да је идеја да се напише књига потекла је од његовог покојног оца Алије Изетбеговића крајем 1996. године.

- Teшкo je и мукoтрпнo чувaти кoлeктивнo сjeћaњe нa стрaвичнo злo кoje je Бoшњaкe пoхaрaлo у нeдaвнoj прoшлoсти. Aли мoрaћeмo сe сjeћaти. Jeр oни кojи зaбoрaвљajу ризикуjу дa им сe злo пoнoви. Moжeмo прaштaти. Aли нeћeмo никaдa зaбoрaвити. И никaдa вишe нeћeмo бити слaби. Jeр слaбoст призивa силникe, каже између осталог  Изетбеговић у говору.

Бошњачки члан предсједништва наводи да је од раног дјетињства био присиљен да слуша и размишља о ратним злочинима.

Изетбеговић свој говор не сматра провокацијом, и додаје:

- Недавно сам одговорио и дипломати једне пријатељске земље који је изразио забринутост да би овај вечерашњи догађај могао бити схваћен као провокација према српској страни. Рекао сам му да истина никада, и ни према коме, не може бити провокација".

Говор можете прочитати на страници Предсједништва БиХ.

Извор:РТРС/Блиц