latinica  ћирилица
15/01/2017 |  08:30 | Аутор: РТРС

Због ниске температуре залеђен и клизав коловоз

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је да је због ниске температуре јутрос залеђен и клизав коловоз, а да на путевима у планинским предјелима има угаженог снијега.
зима - Фото: СРНА
зимаФото: СРНА

Угаженог снијега или леда на коловозу има на дионицама у вишим планинским предјелима, посебно на путним правцима Прозор-Горњи Вакуф, Кључ-Бихаћ-Изачић, Ливно-Босанско Грахово, Ливно-Купрес-Бугојно, Гламоч-Мркоњић Град, Томиславград-Купрес и Сарајево-Рогатица.

Магла мјестимично смањује видљивост на путевима на сјеверу и у централним крајевима на путевима у котлинама и уз ријечне токове.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су мањи одрони, па се возачима савјетује да возе максимално опрезно, те да вожњу прилагоде стању и условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по мокром и клизавом коловозу.

На дионицама на којима су у току радови, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом чије је поштивање обавезно.

Петља "Маховљани" затворена је због изградње вијадукта на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој. Током трајања обуставе, возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона.

Настављени су и радови на санацији клизишта на истом магистралном путу на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Вијака у Вијачанима.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од пола сата.

Због лоших временских услова у Црној Гори за теретна возила затворен је гранични прелаз Делеуша на путу од Билеће према Никшићу.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, тако да се на овим прелазима током дана саобраћај одвија успорено.

Извор: СРНА