latinica  ћирилица
15/01/2017 |  12:37 | Аутор: РТРС

Аустралијан опен: Мареј има помоћ организатора, Ђоковић избјегао врућине

Биће "вруће" на овогодишњем Аустралијан опену, и то у сваком смислу. Тенисери ће се у Мелбурну борити и са великом врућином.
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com) -
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com)

Новак Ђоковић има највише амбиције! Мелбурн је град у којем се наш ас сјајно осећа. Ове године има прилику да Аустралијан опен освоји седми пут и тако испише још једну страницу тениске историје. Србин у првом колу овог гренд слема игра против Фернанда Вердаска. Шпанац је у Дохи (имао пет меч лопти против Новака), показао колико може да буде неугодан.

Оно што Ђоковићу иде на руку је чињеница да ће против искусног тенисера играти у вечерњем термину (по локалном времену). Ноле би по нашем времену на терен требало да изађе око 9.00 часова (уторак). У Мелбурну је велика врућина, и тенисери који ће играти преко дана мораће да се носе са високим температурама. У уторак би услови за игру могли да буду изузетно тешки, из Аустралије стижу најаве да ће бити преко 38 степени Целзијуса.

Турнир није званично ни почео, а десио се већ први проблем. Овога пута у центру пажње нашао се меч Ендија Мареја и Иљуа Марченка.

 

Тренутно 93. играч на АТП ранг листи тврди да Шкота протежирају организатори турнира. Разлог? Чињеница да Украјинац неће имати прилику да тренира на “Род Лејвер Арени“, терену гдје ће се у понедјељак састати са првим рекетом свијета.

- Чак и када играш у понедјељак на “Род Лејвер Арени“, ни у недјељу нећеш добити шансу да тренираш тамо - написао је Марченко на Твитеру.

Извор: Блиц